sobota, 12 maja 2012

Kolorowe wafelki z pianką

Małe co nieco.


Składniki:

  • 3 galaretki: pomarańczowa, wiśniowa, agrestowa (lub kiwi)
  • 660 ml śmietany kremówki
  • gotowe płaty wafli tortowych
  • cukier waniliowy





Sposób przygotowania:

  1. Galaretki rozpuścić w ciepłej wodzie (odrobina mniej wody niż podana na opakowaniu). Zostawić do ostygnięcia.
  2. Galaretkę pomarańczową połączyć z połową śmietany kremówki (330ml) dodać cukier waniliowy, zmiksować , odstawić do lodówki. Tak samo uczynić z galaretką agrestową.
  3. Galaretkę wiśniową również wstawić do lodówki. 
  4. Następnie na blaszce wyłożyć płat wafla, wylać na to lekko stężałą piankę agrestową , wstawić do lodówki. Później zalać to półpłynną galaretką wiśniową, a na koniec pianką  pomarańczową. nakryć kolejnym płatem wafla. Wstawić do lodówki, aż dokładnie masa stężeje.
  5. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy