czwartek, 8 maja 2014

Grillowane skrzydełka z sosem miodowo-ketchupowym





Składniki:
1 kg skrzydełek

Sos:
  • 1 szklanka ketchupu łagodnego
  • 5 dużych łyżek miodu 
  • 1 mała łyżeczka sosu sojowego
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki sosu łączymy ,,,mieszamy.Skrzydełka zalewamy posoloną wodą i gotujemy ok .6 minut od wrzenia .(Przedtem nie gotowałam ,,,długo się piekły i były twarde.) Wyjmujemy podgotowane i grillujemy od czasu do czasu polewając sosem z obu stron.Gotowe podajemy z sosem.Polecam ,smacznego.


1 komentarz:

  1. wyjątkowy sos ,z pewnością się sprawdził podczas grillowania;) na grilla polecam kebabiki na patyku owijane boczkiem.
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/search/label/przystawki

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy