poniedziałek, 14 lipca 2014

Ogórki konserwowe




Składniki ;
  • ogórki gruntowe (dowolna ilość ,i im mniejsze tym ,smaczniejsze)
  • gorczyca biała
  • marchew
  • ziele ang.
  • liście laurowe
  • cebula
  • koper
  • Zalewa;
  • Na 6 szklanek wody:
  • 1 szklanka octu
  • 1,5 łyżki soli
  • 6 dużych łyżek cukru (zalewę zagotować)

Wykonanie ;
Ogórki wkładamy do słoików .Do każdego słoiczka wsypujemy trochę gorczycy,parę plasterków marchwi,2 ziela ang., listek laurowy, trochę cebulki,gałązkę kopru.Zalać przygotowaną zalewą .Gotować od wrzenia 15 minut.(Nie można dokładnie ustalić ile zalewy ugotować do ilości ogórków ,bo zależy jak ciasno wkładamy do słoików .Gdy mi brakuje gotuję nową zalewę. Są pyszne .Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy