środa, 13 sierpnia 2014

Sałatka z buraczków



Składniki;

  • 3 kg buraczków
  • 1 kg papryki czerwonej
  • 1 kg cebuli
Zalewa;


  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. octu 10%
  • 1 szkl.oleju
  • 2 łyżki soli

Wykonanie:
Buraczki ugotować ze skórką.Cebulę i paprykę dość drobno pokroić.Posolić i odstawić na 2 godziny.W tym czasie ugotowane do miękkości buraczki obrać i zetrzeć na grubej tarce.Zalewę zagotować,włożyć do niej cebulę i paprykę- gotować 5 minut.Następnie dodać  starte buraczki i gotować jeszcze chwilkę ,,około 5 minut.Wkładać do słoiczków na gorąco i odwracać do góry dnem do ostygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy