niedziela, 5 października 2014

Gulasz wieprzowy z warzywami

 
Składniki;

  • 0,5 kg łopatki wieprzowej
  • 4 marchewki 
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 kostka bulionu
  • sól,pieprz
  • 3 ziarenka ziela ang.
  • 2 listki laurowe
  • olej
  • mąka
  • papryka słodka
Wykonanie;
Mięso kroimy w większe kawałki. Solimy,pieprzymy,posypujemy papryką.Ogórki i marchew w kostkę.W brytfannie na gorącym oleju najpierw podpiekamy dość mocno mięso.Następnie do mięsa dokładamy ogórki i marchewkę.Mięso z warzywami jeszcze chwilę podpiekamy (ok 5 min).Po tym czasie kostkę bulionu rozprowadzamy w ciepłej wodzie i  zalewamy gulasz.Dodajemy liście ,ziele ang..Dusimy ok 1 godz ,do miękkości .Sos zagęszczamy mąką .(2 łyżki mąki rozprowadzamy w pół szklanki wody i dodajemy do sosu ,chwilę gotując.)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy