wtorek, 30 grudnia 2014

Śledź po japońsku na sałatce





Składniki;

  • 2 płaty śledziowe
  • połowę puszki groszku konserwowego
  • 3 ogórki kiszone
  • połowa cebuli
  • kawałek pora
  • 1 jabłko
  • 3 jajka
  • majonez
  • pieprz,sól


Wykonanie;
Ogórki,jabłko,cebulkę i por kroimy w kosteczkę.Groszek odsączamy .Wszystko przekładamy do miski.Dodajemy pieprz,odrobinę soli i majonez .Mieszamy.Wykładamy sałatkę na półmisek.Ugotowane jajka kroimy na pół.Na sałatkę kładziemy połówki jajek.Smarujemy troszkę majonezem ,a na jajko po kawałku śledzia .Dekorujemy np pietruszką,ogórkiem lub cytryną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy