sobota, 15 października 2016

Naleśniki budyniowe - rewelacja!

Lubicie naleśniki? Jeśli tak, to polecam Wam wypróbować innych naleśników niż takie tradycyjne. Naleśniki budyniowe na pewno przypadną Wam do gustu i wprowadzicie je na stałe do swojego menu. Polecam podawać je z twarogiem lub dżemem.





Składniki:

  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 3 czubate łyżki mąki pszennej
  • 3 jajka 
  • 3 łyżki cukru 
  • szczypta soli 
  • 2 łyżki oleju rzepakowego do ciasta + trochę oleju do smażenia naleśników 
  • 2 szklanki mleka (po 200ml)

Wykonanie:

  1. Jajka zmiksować z solą i cukrem, następnie dodać mleko, olej, mąkę pszenną oraz przesiany proszek budyniowy. Całość zmiksować do połączenia się składników.
  2. Rozgrzać olej na patelni i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. 


2 komentarze:

  1. Zrobiłam je dzisiaj (15.10.2016), ciasto z podanych składników było jednak zbyt rzadkie i miałam problem z ich usmażeniem. Po dodaniu dodatkowo 3/4 szklanki mąki smażyły się idealnie. Są przepyszne. Polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś już próbowałam zrobić naleśniki z dodatkiem proszku budyniowego, ale niestety przywarły do patelni...czy wiesz może dlaczego? Twoje wyglądają perfekcyjnie :)

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy